Туреччина першою відправила рятувальників до Індонезії

Туреччина першою відправила рятувальників до Індонезії

Укрінформ
Туреччина першою з країн направила в Індонезію бригаду рятувальників для допомоги в усуненні наслідків землетрусу.

Про прибуття бригади повідомив керівник індонезійської служби інформагентства Anadolu Данді Косварапутра, передає Sabah.

«Персонал Турецького товариства Червоного півмісяця приступив до роботи разом з Організацією Червоного хреста Індонезії», - вказано у повідомленні.

Читайте також: Громадянство загиблих в Індонезії іноземців поки що невідомо — МЗС

За словами Косварапутри, число жертв стихійного лиха може зрости, оскільки деякі райони досі під загрозою ударів стихії.

Він також розповів, що більшість магазинів розграбовані в зв'язку з нестачею води і продуктів. У тимчасових притулках розміщено близько 16 тисячі чоловік. Постраждалі найбільше потребують питної води, продуктів харчування, засобів гігієни та медикаментів.

Читайте також: Жертв в результаті розгулу стихії в Індонезії вже понад 1200 осіб

Окрім того, в понеділок, 1 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову із президентом Індонезії Джоко Відодо та висловив співчуття в зв'язку з загибеллю близько 1,3 тисячі людей у результаті землетрусу і цунамі на острові Сулавесі та готовність Туреччини допомогти у подоланні наслідків землетрусу.

Читайте також: З індонезійських тюрем через землетрус втекли більше тисячі в’язнів

Як повідомлялося, компетентні органи Індонезії поки що не повідомляють громадянство іноземців, загиблих унаслідок землетрусу й цунамі. Посольство України підтримує оперативний зв’язок з рятувальними службами та медичними закладами.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-