Фотографа, через якого скасували

Фотографа, через якого скасували "Нобеля" з літератури, засудили за зґвалтування

Укрінформ
Суд у Стокгольмі засудив до двох років в'язниці за зґвалтування відомого фотографа і режисера Жан-Клода Арно, через скандал довкола якого скасували вручення Нобелівської премії з літератури у 2018 році.

Про це повідомляє BBC.

“Відповідач визнаний винним у зґвалтуванні, скоєному в ніч з 5 на 6 жовтня 2011 року”, - йдеться у повідомленні.

Своїм рішенням суд також зобов'язав Арно заплатити жертві (її ім'я не розголошують) компенсацію за завдану шкоду - близько 12 тис. дол.

Як пише The Guardian, до початку засідання адвокат Жан-Клода Арно повідомив журналістам, що його клієнт оскаржуватиме рішення, якщо суд визнає його винним.

Адвокат Арно наголосив, що його клієнт відкидає усі звинувачення і називає це “полюванням на відьом”, яке ґрунтується на помилкових доказах.

У листопаді 2017 року в рамках кампанії #MeToo 18 жінок - члени і співробітниці Шведської академії, яка присуджує Нобелівську премію з літератури, - звинуватили Арно в сексуальних домаганнях. Вони стверджували, що митець схиляв їх до стосунків, використовуючи службове становище.

Читайте також: У Стокгольмі назвали лауреатів "альтернативного Нобеля"

Арно разом зі своєю дружиною Катариною Фронстенсон володів культурним центром, який отримував фінансову підтримку від академії. Вирок суду стосується лише одного випадку. Сам фотограф і режисер усі звинувачення відкидає. Через сексуальний скандал довкола Арно журі Шведської академії вирішило цього року Нобелівську премію з літератури не вручати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-