Канада, США та Мексика домовилися про заміну NAFTA

Канада, США та Мексика домовилися про заміну NAFTA

Укрінформ
Канада погодилася приєднатися до Сполучених Штатів і Мексики в торговому договорі, який замінить Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA).

Про це в неділю ввечері заявили торговельний представник США Роберт Лайтхізер і міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє USA Today.

"Канада і Сполучені Штати уклали угоду разом з Мексикою про нову, модернізовану торговельну угоду XXI століття: Угоду Сполучених Штатів Америки, Мексики і Канади (USMCA)", - наголошується у спільній заяві.

Представники США і Канади зазначають, що нова угода "надасть нашим робітникам, фермерам і підприємствам угоду високих стандартів, завдяки якій з'являться більш вільні ринки, більш справедлива торгівля та стале економічне зростання в регіоні".

Читайте також: Канада скасувала виступ в ООН через угоду NAFTA зі Штатами

Як повідомляв Укрінформ, США та Мексика в початку вересня оголосили про завершення переговорів щодо зони вільної торгівлі і висловили намір до кінця вересня відправити документ на затвердження парламентів. Щоб залишитися стороною угоди, Канада була змушена терміново підключатися до переговорів, через що Христя Фріланд навіть скоротила свій візит до Європи, зокрема скасувавши зустрічі в Києві та Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-