За референдумом у Македонії стежить рекордна кількість спостерігачів

За референдумом у Македонії стежить рекордна кількість спостерігачів

Укрінформ
На референдумі про перейменування країни, що проходить у Македонії, акредитовано рекордну кількість вітчизняних та іноземних спостерігачів - понад 11 тисяч, включаючи 197 спостерігачів від ОБСЄ.

Про це повідомляють болгарські ЗМІ з посиланням на офіційні дані, оприлюднені владою Македонії.

"Згідно з офіційними даними, на референдумі акредитовано 11907 спостерігачів, включаючи 493 іноземних та 194 перекладача. Найбільше спостерігачів на референдумі акредитувало македонське Об'єднання громадської політики та ініціатив - 5574 особи", - йдеться у повідомленні.

ЗМІ повідомляють також, що для висвітлення македонського референдуму в країні акредитовано понад 200 вітчизняних та іноземних журналістів.

Згідно із законодавством Македонії, центральна виборча комісія зобов'язана упродовж 24-х годин після закриття виборчих дільниць (їх у країні відкрито понад 3,4 тисячі) оголосити результати голосування.

Читайте також: Референдум у Македонії матиме історичне значення - президент Албанії

До списків для голосування включено близько 1,8 мільйона громадян, понад 75 тисяч із яких знаходяться за межами країни.

Як повідомлялося, у неділю, 30 вересня, у Македонії проходить референдум за угодою з Грецією про перейменування країни в Республіку Північна Македонія, що відкриє країні шлях до вступу в ЄС і НАТО.

Виборчі дільниці відкриті з 7 ранку до 19 години за місцевим часом.

Громадянам належить відповісти тільки на одне запитання: Чи згодні вони з членством країни в ЄС і НАТО, схвалюючи угоду між Македонією та Грецією?.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-