Ердоган відкрив у Кельні найбільшу в Німеччині мечеть

Ердоган відкрив у Кельні найбільшу в Німеччині мечеть

Фото
Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, який перебуває у Німеччині з триденним візитом, урочисто відкрив у Кельні найбільшу в Німеччині та одну із найбільших у Європі, мечеть.

Про це повідомляє CNN Turk.

«Будь-яка організація, яка причетна до терористичної діяльності, насильства, незалежно від її ідеології, не має ніякого відношення до Ісламу, мусульман і нашої віри… Тероризм завжди є злочином, незалежно від того, хто його здійснив - християнин, іудей чи мусульманин», - заявив Ердоган на відкритті мечеті.

Він також вказав на те, що відкриття мечеті покладе кінець напруженості у відносинах Туреччини та Німеччини.

«Ця мечеть стане гордістю Німеччини та жителів сусідніх країн. Сьогодні відбувається не просто відкриття мечеті, це відкриття пам'ятника, який покладе край розбрату», - сказав Ердоган.

Читайте також: У Берліні протестують проти політики Ердогана

Президент Туреччини також зауважив, що побудована та відкриття мечеть стане «символом нашої присутності на цих землях, всупереч тим, хто намагається виставити нас чужими, ворогами в Європі».

Як відомо, візит турецького президента супроводжується акціями протесту. Безпеку під час візиту до Берліна Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана забезпечують понад 4 тисячі правоохоронців.

Після зустрічі президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з канцлером ФРН Ангелою Меркель, було анонсовано, що саміт лідерів ФРН, Франції, Туреччини і РФ, на якому обговорюватиметься ситуація в Сирії, може відбутися вже наступного місяця.

Фото: Аль-Джазіра та Анадолу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-