Чорногорія підтримує ідею розширення ЄС - прем’єр країни

Чорногорія підтримує ідею розширення ЄС - прем’єр країни

Укрінформ
Прем’єр-міністр Чорногорії Душко Маркович під час свого виступу на 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН наголосив на повній відданості його держави цінностям ЄС та підтримав ідею розширення Євросоюзу.

Про це чорногорський прем’єр заявив у своєму виступі на сесії Генасамблеї ООН.

"Я впевнений, що у країн нашого регіону та їх громадян немає кращого майбутнього, ніж Європейський Союз. І для самої Європи кращої альтернативи немає. Європейські цінності - найкраща відповідь націоналізму та популізму, що зростає останнім часом. А ще ми послідовно виступаємо за розширення ЄС на Південний Схід", - заявив Маркович.

Глава чорногорського уряду також підкреслив, що державне будівництво в Чорногорії, одній із наймолодших країн-членів ООН (з 2006 року, після відновлення незалежності), базується на верховенстві прав людини та демократичних цінностей, а також на захисті прав усіх меншин.

Читайте також: Македонці бойкотували виступ свого президента на Генасамблеї ООН

Маркович також зазначив, що нинішня ситуація на Балканах "значно краща, ніж 20 років тому", підтримав референдум у Македонії та висловив надію на успішний розвиток діалогу між Приштиною та Белградом. Окрім цього, прем’єр-міністр Чорногорії висловив готовність своєї країни співпрацювати з ЄС та ООН у вирішенні питання біженців, які прямують до Європи усе більше через так званий "Балканський шлях".

Нагадаємо, у Нью-Йорку з 25 вересня до 1 жовтня триває 73 сесія Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-