Австралія закликає відмовитися від ядерної зброї

Австралія закликає відмовитися від ядерної зброї

Укрінформ
Міжнародній спільноті варто докласти зусиль до звільнення світу від ядерної зброї.

Таку думку під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку висловила  міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні подвоїти наші зусилля із недопущення поширення ядерної зброї й розбудовувати міжнародну довіру та впевненість, необхідні для просування до вільного від ядерної зброї світу”, - сказала Пейн.

Вона додала, що громадяни країн-членів ООН “очікують, що ми й надалі рухатимемося до роззброєння із дієвими механізмами перевірки, убезпечення та примусу до виконання”. “Наші громадяни очікують від нас недопущення поширення ядерної зброї. Аби зробити це, ми повинні й надалі розбудовувати прогрес, досягнутий за допомогою Договору про нерозповсюдження ядерної зброї”, - зауважила глава МЗС Австралії.

Читайте також: Австралія робитиме все, аби винуватці катастрофи МН17 відповіли - глава МЗС

Як відомо, Договір про нерозповсюдження ядерної зброї був розроблений Комітетом з роззброєння ООН з метою завадити розширенню кола держав, що мають ядерну зброю, забезпечити необхідний міжнародний контроль за виконанням державами узятих за умовами Договору зобов'язань щодо обмеження можливості виникнення збройного конфлікту із застосуванням такої зброї, а також створити широкі можливості для мирного використання атомної енергії. Він був схвалений Генеральною асамблеєю ООН 1 червня 1968 року і відкритий до підписання на місяць пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-