У Південній Кореї затримали судно РФ

У Південній Кореї затримали судно РФ

Укрінформ
У порту Південної Кореї в Пусані затримали російське судно "Севастополь", що належить владивостоцькій компанії "Гудзон".

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на представника Міжнародної федерації транспортних робітників (ITF) на Далекому Сході Петра Осичанського.

"Судно не заарештували. Воно затримано агентом, який не видає дозвіл на вихід в рейс", - сказав Осичанський.

За його даними, затримання пов'язане з тим, що на компанію "Гудзон" накладені санкції США.

"Агент не розкриває точні причини, чому не видає дозвіл, чи діє він з власної ініціативи або чиєїсь іншої, ми поки не знаємо", - зазначив співрозмовник агентства.

Осичанський повідомив, що російське генконсульство в Пусані вже підключилося до вирішення питання.

"Інформація про затримання судна надійшла в компанію ввечері в п'ятницю. Зазвичай агент надсилає лист капітану англійською мовою, в цей раз лист був написаний корейською", - додав Осичанський.

21 серпня США оголосили про накладення власних (не підтриманих Радбезом ООН) санкцій на ряд російських суден і компаній, які підозрюються Вашингтоном у торгівлі нафтою з КНДР. Однією з цих фірм стала компанія "Гудзон".

Причиною її потрапляння в список стали підозри щодо танкера "Патріот", який американські супутникові знімки зафіксували поряд з танкером Wan Heng-11, раніше викритим у торгівлі нафтою з КНДР і вже внесеним до санкційного списку.

Читайте також: "Донбас" і "Корець" зайшли в Азовське море для протидії провокаціям РФ – Кіріакіді

"Коммерсантъ" пише, що інші судна компанії, включаючи "Севастополь", у відносинах з КНДР раніше не підозрювалися.

Постійний представник РФ в Радбезі ООН Василь Небензя заявляв, що резолюцій Радбезу ООН ныбито не порушував і "Патріот", так як передавав нафту не безпосередньо КНДР, а судну, раніше внесеного з санкційні списки, але не належить КНДР (це не заборонено).

У МЗС РФ поки не мають інформації про інцидент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-