Більшість поляків на місцевих виборах голосуватиме за чинну владу

Більшість поляків на місцевих виборах голосуватиме за чинну владу

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян Польщі у місцевих виборах до сеймиків воєводств хочуть голосувати за представників чинної владної коаліції під керівництвом партії “Право і Справедливість” (PiS).

Про це йдеться в опитуванні Центру досліджень громадської думки (CBOS), проведеному у першій половині вересня.

За виборчий блок PiS, до якого, крім партії Ярослава Качинського, входять партії “Солідарна Польща” міністра юстиції Збігнева Зьобро і “Порозуміння” віце-прем'єр-міністра Ярослава Говіна, сьогодні готові проголосувати 34% респондентів. Це на 1% менше, ніж у серпні.

За громадянську коаліцію партій “Громадянська платформа” (РО) і “Сучасна” готові віддати свої голоси 15% поляків, що на 3% менше, ніж у серпні.

Читайте також: Батько польського прем'єра заявив, що "не помічає агресії РФ в Україні"

Крім того, 8% поляків хочуть проголосувати за представників від руху Kukiz'15 (зростання на 2%), та по 5% - за Польську селянську партію (PSL, зниження на 2%) і блок “Безпартійні самоврядувальники”.

Станом на сьогодні у 15-ти з 16-ти сеймиків воєводств (аналог українських облрад — ред.) більшість становлять представники опозиційних партій PO-PSL.

Перший тур місцевих виборів у Польщі відбудеться 21 жовтня, а другий тур, в якому обиратимуть мерів міст і бурмістрів населених пунктів - 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-