Німецькі лікарі не змогли назвати речовину, якою був отруєний Верзілов

Німецькі лікарі не змогли назвати речовину, якою був отруєний Верзілов

Укрінформ
Дослідження не виявили речовину, що стала причиною отруєння видавця правозахисного порталу «Медіазона» Петра Верзілова.

Про це йдеться у заяві на сайті німецької клініки «Шаріте»

Німецькі медики підтвердили, що, як і раніше, вважають причиною отруєння антихолінергічний синдром, який був викликаний прийманням медикаментів. Вони зауважили, що стан Верзілова покращився і зникли майже всі симптоми, які були при його перебуванні у лікарні, окрім порушення реакцій зіниці, яке, за словами спостерігаючих лікарів, теж згодом нормалізується.

Раніше Верзілов в інтерв'ю німецьким ЗМІ заявив, що його отруїли російські спецслужби. Він припустив, що за цими діями, можливо, стоїть Головне розвідувальне управління (ГРУ). Про те, що це саме справа рук спецслужб, говорить, на думку Верзілова, «професійність» отруєння. Він також висловив припущення, що російські спецслужби нібито могли отруїти його або через акцію Pussy Riot у фіналі Чемпіонату світу з футболу-2018, або через його зв'язок з розслідуванням вбивств у Центрально-Африканській Республіці.

Учасниця Pussy Riot Надія Толоконникова також розповіла, що співробітники поліції в Берліні взяли під охорону Верзілова і його близьких, які поскаржилися на стеження. Після цього силовики почали охороняти їх місце проживання і супроводжувати.

Читайте також: Верзілов не сумнівається, що його отруїли російські спецслужби

Як повідомлялося, учасник панк-групи Pussy Riot і видавець інтернет-видання «Медіазона», присвяченого захисту прав затриманих, підслідних і ув‘язнених у Росії, Петро Верзілов потрапив у реанімацію у важкому стані ввечері 11 вересня. Він почав втрачати зір, здатність говорити і пересуватися.

Це сталося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа щодо його цивільної дружини Вероніки Нікульшиної. Лікарі виключили інсульт, але припустили, що він міг отруїтися або був отруєний холинолітиками. Вероніка Нікульшина заявила, що Верзілов не приймав жодних ліків або наркотичних речовин.

Як повідомляли російські ЗМІ, у день отруєння Верзілов мав отримати від іноземних фахівців фінальний звіт про розслідування загибелі російських журналістів у Центрально-Африканській Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-