Верзілов не сумнівається, що його отруїли російські спецслужби

Верзілов не сумнівається, що його отруїли російські спецслужби

Укрінформ
Видавець «Медіазони» і учасник Pussy Riot Петро Верзілов переконаний, що за його отруєнням стоять російські спецслужби, можливо через його розслідування загибелі знімальної групи в Африці.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому таблоїду BILD.

«Я твердо переконаний, що за отруєнням стоїть російська секретна служба. Можливо, це було ГРУ», - ділиться він думками з виданням.

Причина такої впевненості у тому, що отруєння було здійснено дуже професійно. Він допускає, що отруювачі могли випробувати на ньому новий отруйний «коктейль», оскільки клінічна картина відрізнялася від інших випадків.

Читайте також: Отруєння Верзілова пов'язано із загибеллю російських журналістів у ЦАР - Ходорковський

Серед ймовірних причин замаху він називає дві: «крайнє роздратування» витівкою Верзілова під час фіналу Кубка світу, але більшою мірою - зв'язок з трьома російськими журналістами, які загинули в Африці. Орхан Джемаль, Олександр Расторгуєв і Кирило Радченко були вбиті у липні, коли проводили розслідування про діяльність російської військової компанії «Вагнер» в Центральноафриканській Республіці. Причиною цього вбивства могло бути те, що знімальна група робила документальний фільм про «російських найманців», які працювали в ЦАР, а раніше діяли в Україні як найманці Кремля.

Верзілов планує повернутися в Росію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-