Британія відмовилася допомагати РФ

Британія відмовилася допомагати РФ "розслідувати" отруєння Скрипалів

Укрінформ
Британія відмовилася надати правову допомогу в розслідуванні порушеної в Росії "кримінальної справи" за фактом посягання на життя Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

Про це йдеться в коментарі посольства РФ в Британії.

"25 вересня посольство після численних нагадувань отримало відповідь МВС Британії, в якому міститься відмова задовольнити запити Генеральної прокуратури Російської Федерації від 29 березня та 17 квітня про надання правової допомоги в розслідуванні порушеної в Росії кримінальної справи за фактом посягання на життя Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері", - наголошується в коментарі.

За інформацією посольства РФ, в якості обгрунтування відмови британська сторона посилається на пункт "b" статті 2 Європейської конвенції про взаємну правову допомогу у кримінальних справах 1959 року, згідно з яким, "в допомозі може бути відмовлено, якщо запитувана сторона вважає, що виконання запиту може завдати шкоди суверенітету, безпеці, громадському порядку або іншим суттєво важливим інтересам".

"У листі особливо відзначено, що рішення про відмову приймалося на найвищому політичному рівні", - наголошують російські дипломати.

Посольство РФ пише, що "Лондон заявив про відсутність наміру домагатися від Росії видачі "підозрюваних" і не проявив інтересу щодо направлення російській стороні власного запиту про правову допомогу, яка могла стосуватися допитів тих чи інших осіб, вимагання тих чи інших документів".

Росія звинувачує Британію в переслідуванні "виключно політичних і пропагандистських цілей".

В РФ після отруєння Скрипалів порушили кримінальну справу, тому що Юлія Скрипаль має громадянство РФ.

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

Читайте також: Отруєння Скрипалів: ЗМІ дізналися справжнє ім'я одного з підозрюваних

В Організації із заборони хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-