Мей обіцяє захищати вразливих гравців на міжнародній арені

Мей обіцяє захищати вразливих гравців на міжнародній арені

Укрінформ
Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей з трибуни Генасамблеї ООН закликала поважати право вибору країнами їх власного шляху розвитку, а також права вільних ЗМІ висловлювати свою думку.

Про це вона сказала у своєму виступі у другий день роботи органу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожна країна повинна мати право вибирати свій шлях", - заявила політик.

За її словами, сильні країни повинні допомогти тим країнам та лідерам, які прийняли рішення слідувати складним шляхом заради того, щоб стати більш демократичними суспільствами.

Британія буде використовувати всі можливі важелі в її розпорядженні заради цього, пообіцяла глава британського уряду. Вона запевнила, що Британія не тільки буде захищати найбільш вразливих гравців на міжнародній арені, але й підтримувати країни, що перебувають під загрозою, допомагати їм досягти прогресу.

При цьому Мей підкреслила, що основоположні принципи єдині для всіх у всьому світі: вони передбачають прозорі і підзвітні уряди, незалежну судову систему, вільні і справедливі вибори, свободу вираження думки, віросповідання, рівність, а також вільні і відкриті медіа.

Читайте також: Мей пообіцяла заслужене покарання всім, хто зневажає норми міжнародного права

Мей зізналася, що їй самій не завжди подобається читати те, що ЗМІ в її країні пишуть про неї. "Але я буду захищати їх право це говорити", - пообіцяла вона, назвавши свободу медіа одним з найбільших досягнень своєї країни, основним принципом демократії.

Так само вона має намір захищати об'єктивність і неупередженість від тих, хто маніпулює правдою, щоб представити її як "іншу думку".

Прем'єр нагадала, що в червні Велика сімка погодилася з необхідністю вибудувати захист від дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-