Мей пообіцяла заслужене покарання всім, хто зневажає норми міжнародного права

Мей пообіцяла заслужене покарання всім, хто зневажає норми міжнародного права

Укрінформ
Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей піддала жорсткій критиці Росію у своєму виступі на ГА ООН і пообіцяла, що порушення норм міжнародного права не залишиться безкарним.

Про це вона говорила з трибуни ГА ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми бачимо, що трапляється, коли країни впадають в авторитаризм, повільно руйнуючи базові права і свободи. Ми бачимо, що трапляється, коли корумповані олігархи забирають у своїх країн багатство, природні ресурси та людський капітал. Ви бачили, що трапляється, коли патріотизм, який є наріжним каменем здорового суспільства, перетворюють в агресивний націоналізм, використовуючи страх і невпевненість, щоб розвинути політику ідентичності у себе вдома і створити конфронтацію за кордоном, руйнуючи правила та нівелюючи інститути. Ми це бачимо, коли країни, як Росія обурливо зневажають міжнародні норми, від захоплення іноземних території до бездумного застосування хімічної зброї на вулицях Британії агентами російського ГРУ", - перерахувала Мей.

Вона поставила в один ряд Росію, ІДІЛ, сирійський режим і бірманську воєнщину та пообіцяла, що всі вони понесуть заслужене покарання за агресію і криваві акти.

Глава уряду нагадала про відповідь Британії, Франції і США на використання сирійським режимом хімічної зброї проти власних громадян; про висилку понад 150 агентів російських спецслужб після того, як Росія застосувала токсичну отруту на вулицях Солсбері, і пообіцяла, що будуть зібрані всі докази злочинів ІДІЛ по всьому світу, а також таких режимів, як бірманська, які коять жахливі звірства проти меншин.

"Але однієї лише відповідальності недостатньо. Ми повинні спільними зусиллями запобігти повторенню таких звірств, дивлячись в корінь нестабільності, причини, які дали можливість їм статися", - сказала Мей.

Читайте також: Місія ООН має посприяти миру на Донбасі, а не заморозити конфлікт - Президент

Прем'єр закликала зібрати волю і впевненість діяти, коли порушуються фундаментальні правила, за якими живе цивілізований світ.

"Мова не йде про повторення помилок минулого шляхом нав'язування демократії іншим країнам шляхом зміни режиму. Але ми не повинні допускати, щоб ці помилки не дозволяли нам відмовитися від допомоги людям перед лицем страшних порушень прав людини і попирання людської гідності", - сказала вона.

ООН тут повинна відіграти важливу роль, маючи у розпорядженні широкий набір важелів, від санкцій до миротворчих місій. РБ ООН повинна знайти політичну волю, щоб діяти у спільних інтересах, додала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-