Миру в Ємені можна досягнути лише шляхом тиску на Іран – президент

Миру в Ємені можна досягнути лише шляхом тиску на Іран – президент

Укрінформ
Для припинення кровопролиття в Ємені міжнародна спільнота має чинити тиск на Іран та його союзника організацію "Хізбулла", щоб він припинив підтримку шиїтських збройних формувань хуситів, які захопили частину території країни.

Про це заявив президент Ємену Абд-Раббу Мансур Хаді під час загальних дебатів високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це угруповання (хуситський рух "Ансарулла" – ред.) повністю підпорядковується Ірану та "Хізбуллі". Саме тому усі спроби досягнення миру з цим угрупованням провальні, незважаючи на всі зусилля та поступки, на які ми пішли для відновлення миру у Ємені. Саме тому я закликаю міжнародну спільноту чинити тиск на Іран задля того, щоб він припинив своє втручання у Ємені та надання підтримки повстанцям-хуситам", - сказав президент.

Читайте також: Діти в Ємені помирають від голоду - правозахисники

За його словами, нинішня війна у Ємені – це не політичний конфлікт, якому можна покласти край шляхом діалогу, і не просто військовий переворот: "Йдеться про низку спроб підірвати самі основи нашого існування як жителів Ємену".

"З 2015 року моя країна переживає війну, яка була нав’язана єменському народу збройними формуваннями, які підтримують Іран та "Хізбулла". Вони мають підтримку військову, фінансову, медійну", - додав він.

Абд-Раббу Мансур Хаді зазначив, що його уряд виступає за встановлення миру, однак це має бути "сталий мир, побудований у національних, регіональних та міжнародних узгоджених рамках".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-