Трамп готовий обговорити з Путіним конфлікт між Росією та Ізраїлем

Трамп готовий обговорити з Путіним конфлікт між Росією та Ізраїлем

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп готовий у разі потреби обговорити з лідером РФ Володимиром Путіним напруженість у російсько-ізраїльських відносинах.

Про це повідомляє i24News у Twitter.

"Трамп сказав, що хотів би, щоб мирний план по Близькому Сходу з'явився через два-чотири місяці, і якщо буде доречно, поговорить з Путіним про російсько-ізраїльські суперечності", - йдеться у повідомленні.

Глава Білого дому також заявив під час переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу на полях Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, що він підтримує принцип "дві держави для двох народів", пише Reuters.

"Мені подобається принцип співіснування двох держав. Я думаю, це спрацює найкраще. Моя мрія - зробити це до кінця свого першого терміну", - сказав Трамп про мирний план для Близького Сходу.

Читайте також: Нетаньягу попередив Путіна — С-300 можуть отримати безвідповідальні гравці

Як повідомлялося, 17 вересня над акваторією Середземного моря системою протиповітряної оборони Сирії С-200 було збито російський літак-розвідник Іл-20, на борту якого перебувало 15 російських військовослужбовців. Ізраїль звинуватив у цьому інциденті сирійських військових, котрі вели неточний вогонь по цьому району вже тоді, коли ізраїльські літаки залишили його. Натомість Росія з самого початку покладала провину за інцидент на ізраїльських військових. Однак згодом російський президент Володимир Путін назвав трагедію з літаком "ланцюгом випадкових обставин".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-