Агресію та окупацію потрібно називати своїми іменами — Кальюлайд

Агресію та окупацію потрібно називати своїми іменами — Кальюлайд

Укрінформ
Президент Естонії Керсті Кальюлайд закликала світову спільноту називати події, що відбуваються у зонах конфліктів, своїми іменами.

Про це вона заявила, виступаючи у середу на засіданні Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повинні говорити чесно про наші тривоги: агресія має бути названа агресією, війна - це війна і окупація залишається окупацією, неважливо, де це відбувається - чи в Африці, чи в Європі", - сказала Кальюлайд.

Війна і конфлікти приносять лише муки, підкреслила вона, зіславшись на досвід спілкування з тимчасово переміщеними жінками і дітьми на сході України та з політиками в Грузії, якій буде відмовлено у повноцінному членстві у демократичному світі через окупацію.

Політик звернула увагу делегатів на той факт, що на сході України, у самому серці Європи, триває військова агресія; що Крим залишається окупованим, так само як і частини Грузії.

Читайте також: Президент Естонії: На Донбасі — не “заморожений” конфлікт, а справжня війна

Естонський лідер загалом кілька разів звернулася у своїй промові до України, розпочавши виступ із згадки про те, що 10 днів тому була у Дніпрі.

Естонія солідарна з усіма, хто стає жертвою конфліктів, тероризму і насильницького екстремізму, сказала її лідер. Вона нагадала, що Таллінн надає посильну допомогу - гуманітарну, у вигляді програм з підтримки, надаючи миротворців.

Кальюлайд також оприлюднила гасло членства її країни у РБ ООН, за місце непостійного члена в якій на період 2020-21 рр. Естонія боротиметься. Це «Співпереживання, Рівність і Ефективність». Цілі амбітні, але, як відзначила президент, «малі країни не мають часу на малі завдання». Серед завдань, над якими Таллінн має намір працювати непостійним членом Радбезу, вона назвала, зокрема, боротьбу з кібератаками, що є, за її словами, не меншою загрозою, ніж звичайні озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-