Папа Римський Франциск в Естонії завершив апостольську подорож країнами Балтії

Папа Римський Франциск в Естонії завершив апостольську подорож країнами Балтії

Фото
Укрінформ
У вівторок Естонію відвідав Папа Римський Франциск, візитом до якої завершив апостольську подорож до країн Балтії.

Упродовж дня він зустрівся з президентом Керсті Кальюлайд та іншими естонськими високопосадовцями, дипкорпусом, молоддю, працівниками Справ церковного милосердя, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зранку Президент Естонії Керсті Калбюлайд зустріла Понтифіка в аеропорту Таллінна. Потім був невеличкий прийом в Президентському палаці, на якому Франциск відзначив успіхи Естонії в державному розвитку.

«Ваша країна, не дивлячись на її маленький розмір, є лідером в індексах людського розвитку і потенціалу для інновацій, а також займає високе місце в царині свободи преси, демократії та політичної свободи», - сказав Франциск.

Він також підкреслив, що, з огляду на минуле і сьогодення країни, Естонії дивиться у майбутнє з надією та вірою, що зможе успішно протистояти новим викликам.

Читайте також: Чим важливий візит Франциска для Вільнюса й Києва. І чим неприємний для Москви

На зустрічі з молоддю різних християнських конфесій країни в талліннській церкви Св. Карла понтифік, як і очікувала більшість експертів, згадав тему сексуального скандалу в католицькій церкві. Він визнав, що багато молодих людей не звертаються до церкви, тому що не бачать в ній співрозмовника, який заслуговує на увагу, або ж вважають присутність церкви нудним чи дратівливим.

«Їх (молодь, - ред.) обурюють скандали, пов'язані з сексом або з фінансами, що не були ясно засуджені», - сказав Франциск.

Папа при цьому зазначив, що церква повинна мінятися, полишаючи в минулому те, що відштовхує від неї: «Ми хотіли б стати прозорим, чутливим, чесним, товариським, доступним, радісним і інтерактивним співтовариством».

Кульмінацією візита до Естонії стала Свята меса на головній площі естонської столиці – Вабадузе (Свободи). За першими підрахунками на ній були присутні більше 10 тисяч віруючих.

Приблизно о 19:00 Франциск вилетів з Таллінну до Риму.

Естонію відвідав Папа Римський Франциск / Фото Олега Кудрина, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-