У Німеччині заявили про

У Німеччині заявили про "повстання проти Меркель"

Укрінформ
Голова Християнсько-демократичного союзу канцлер ФРН Ангела Меркель зазнала серйозного удару з боку партнерів зі своєї партії та "сестринської" - Християнсько-соціального союзу.

Це сталося у вівторок в ході голосування у Бундестазі за кандидатуру лідера фракції ХДС/ХСС, повідомляє берлінський кореспондент Укрінформу.

Їм був обраний раніше маловідомий широкій громадськості Ральф Бринкхаус.

Фолькер Каудер , який обіймав посаду голови фракції консервативного блоку останні 13 років, не зміг заручитися більшістю голосів, що стало також і для нього самого гіркою несподіванкою.

Каудер вважається близьким соратником Ангели Меркель; він очолив фракціюу 2005 році, змінивши на цьому посту саму Меркель, коли та була обрана главою уряду. Канцлер прокоментувала такий результат стримано: "Це демократія, у якій трапляються також поразки". Вона пообіцяла підтримувати Бринкхауса у міру можливостей.

Між тим, опозиційні партії вже заявили про "повстання проти Меркель", про "початок кінця правлячої коаліції" і "кінець ери Меркель".

Читайте також: "Велика трійка" знайшла компроміс - глава німецької контррозвідки йде з посади

Останнім часом коаліцію лихоманить від постійних скандалів. Завершальний у цій низці пов'язаний з відставкою колишнього голови контррозвідки, після якої того спочатку призначили на одну посаду, а потім перевели на іншу. Меркель довелося визнати публічно такі перестановки "помилкою".

Фото: imago stock&people/ GlobalLook Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-