Без протекціонізму та ізоляції: Макрон закликає створити новий світовий порядок

Без протекціонізму та ізоляції: Макрон закликає створити новий світовий порядок

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон переконаний, що “Велика сімка” повинна очолити глобальний процес із подолання нерівності між країнами та створити новий світовий порядок “з людським обличчям”.

Про це він заявив у своєму виступі під час дебатів на засіданні Генеральної асамблеї ООН у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«З метою подолання нерівності я пропоную, щоб міжнародні організації, такі як Об’єднані Нації, а також Організація економічного співробітництва та розвитку підтримали нас у запровадженні такого механізму, який буде просуватися у рамках G7», - заявив президент Франції.

Він наголосив, що зміни на глобальному рівні стали нагальними. За словами французького лідера, необхідно переглянути правила у відносинах у сферах торгівлі та бізнесу, а також у соціальній політиці на тлі відмови від протекціонізму.

Читайте також: Європейські ліберали хочуть альянсу з партією Макрона, аби протидіяти націоналістам

"Це є обов’язком і Франції, а також і європейських партнерів, включаючи ЄС, бути на передньому краї, щоб побудувати новий світовий порядок із людським обличчям без протекціонізму та ізоляціонізму", - переконаний Макрон.

Він зауважив, що задля досягнення цього необхідно також провести реформу Ради безпеки ООН, щоб обмежити можливість застосування права вето її членами.

Нагадаємо, у Нью-Йорку розпочалися загальні дебати 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН за участю глав держав та урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-