У Болгарії хочуть заборонити новоспеченим водіям їздити без

У Болгарії хочуть заборонити новоспеченим водіям їздити без "досвіченого товариша"

Укрінформ
Водіям-початківцям у Болгарії протягом перших шістьох місяців після отримання посвідчення водія планують заборонити їздити без супроводжуючої особи. 

Такий законопроект підготували в МВС, Міністерстві транспорту і Міністерстві регіонального розвитку Болгарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

"Молодим водіям у перші шість місяців після отримання посвідчення водія також буде заборонено працювати у службах таксі і возити пасажирів в нічний час доби - з 22.00 години до 6.00 години", - зазначають автори законодавчих поправок. 

Окрім того, ініціатори посилення правил дорожнього руху пропонують поправки, згідно з якими за три порушення (протягом двох років) позбавляти водіїв прав з подальшою перездачею іспитів для отримання нових посвідчень. 

Читайте також: Омелян запустив кампанію проти “гонщиків” на дорогах

Перездача іспитів в основному загрожує водіям за наступні порушення: проїзд на червоний сигнал світлофора, не надання переваги пішоходам на "зебрі" і перевищення швидкості у населених пунктах, де максимально допустима швидкість становить 50 км/год.  

 Також молодим водіям буде заборонено сідати за кермо великотоннажних фур. 

Зміни наберуть чинності після обговорення і затвердження у парламенті. Необхідність внесення поправок автори законопроекту аргументують зростанням кількості ДТП на дорогах країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-