Навального арештували в Росії на 20 діб

Навального арештували в Росії на 20 діб

Укрінформ
Симоновський суд Москви призначив російському опозиційному політику Олексію Навальному адміністративний арешт у вигляді 20 діб.

Про це повідомляє "Новая газета".

Навального визнали винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 20.2 КоАП (дія або бездіяльність при проведенні мітингу, які спричинили шкоду здоров'ю людини або майну). 

При цьому, за словами Навального, протокол про затримання вручений йому не був: «З об'єктивних причин я не міг викликати адвоката, щоб він разом зі мною ознайомився з документами, тому я відмовився брати участь у цій процедурі».

Згідно з постановою судді, своїми діями в інтернеті Навальний сприяв проведенню неузгодженого мітингу 9 вересня і пошкодження державного майна. Зокрема, за даними суду, була завдана шкода поліцейській машині.

Читайте також: Навального затримали відразу після звільнення

Таким чином, Навальний став фактично організатором акції, уточнила суддя. Вона оголошувала постанову понад 2 години.

Суддя не знайшла підстав для допиту свідків, в тому числі присутніх у залі співробітника «Фонду боротьби з корупцією» Георгія Албурова та інспектора Тулякова.

Читайте також: Глава Росгвардії обіцяє зробити з Навального "соковиту відбивну"

Як відомо, Олексій Навальний з 25 серпня відбував 30 діб адміністративного арешту, призначеного за порушення правил організації протестної акції 28 січня в центрі Москви. Цього дня в ряді міст Росії пройшли мітинги прихильників політика з вимогою допустити його до президентських виборів. Тоді була затримана 371 особа, майже 120 з них арештовані або оштрафовані. Самого ж Навального після складання протоколу відпустили.

9 вересня у різних містах Росії проходили акції протесту проти пенсійної реформи, виходити на які закликав Навальний. Поліція тоді затримала 1018 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-