Польща в суді відстоюватиме свою позицію щодо реформи судочинства

Польща в суді відстоюватиме свою позицію щодо реформи судочинства

Укрінформ
Польща готова відстоювати своє право на здійснення реформи системи судочинства у європейському суді.

На цьому в понеділок наголосила речниця польського уряду Йоанна Копцінська, коментуючи рішення Єврокомісії подати на Польщу до суду ЄС у справі щодо порушення принципів незалежного судочинства, інформує РАР.

“Польща готова захищати в суді свою юридичну позицію щодо устрою”,- заявила Копцінська.

Вона зазначила, що на подачу заяви Єврокомісії до суду ЄС Польща відреагує тоді, коли суд, згідно з процедурами, передасть Варшаві документи Єврокомісії.

Читайте також: Єврокомісія подала в суд на Польщу

Як інформувалося, подавши у понеділок до суду, ЄС Єврокомісія перейшла до другого етапу процедури у зв'язку з порушеннями, на думку Брюсселя, польською владою принципів верховенства права, що є фундаментальними для країни-члена ЄС. Єврокомісія виступає за розгляд справи у прискореному режимі. Вона також хоче, аби суд ще до оприлюднення остаточного прийняв проміжне рішення, яким би зобов'язав Польщу призупинити виконання окремих положень закону про Верховний суд. Єврокомісія вважає, що польський закон про Верховний суд не відповідає законодавству Євросоюзу, порушує Договір про ЄС та підриває принципи незалежності судочинства.

Читайте також: У Польщі відреагували на позов Єврокомісії до суду ЄС

Раніше Єврокомісія ініціювала процедуру щодо Варшави з метою розслідування можливих порушень у сфері верховенства права. Як пояснили в Єврокомісії, закон про Верховний суд порушує права суддів у цьому органі та не відповідає зобов’язанням Польщі згідно з Договором про ЄС. У Польщі наполягають, що це рішення Єврокомісії є "політичним".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-