У Польщі відреагували на позов Єврокомісії до суду ЄС

У Польщі відреагували на позов Єврокомісії до суду ЄС

Укрінформ
Суд ЄС має відкинути звернення Єврокомісії щодо порушення Польщею принципів незалежного судочинства.

На цьому в понеділок наголосив маршалок Сенату Польщі Станіслав Карчевський, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Я переконаний, що цю скаргу буде відкинуто”, - заявив Карчевський.

Він підкреслив, що Варшава у цій справі має “фахові і юридичні аргументи” і представить їх у суді ЄС.

Карчевський зазначив, що на таке рішення Єврокомісії можна було сподіватися. Він запевнив, що Варшава готова до подальшого діалогу з Брюсселем у цій справі.

Маршалок Сенату також зазначив, що Польща завжди виконувала і виконує вироки суду ЄС.

Читайте також: Єврокомісія подала в суд на Польщу

Як інформувалося, подавши до суду, ЄС Єврокомісія перейшла до другого етапу процедури у зв'язку з порушеннями, на думку Брюсселя, польською владою принципів верховенства права, що є фундаментальними для країни-члена ЄС. Єврокомісія виступає за розгляд справи у прискореному режимі. Вона також хоче, аби суд ще до оприлюднення остаточного прийняв проміжне рішення, яким би зобов'язав Польщу призупинити виконання окремих положень закону про Верховний суд. Єврокомісія вважає, що польський закон про Верховний суд не відповідає законодавству Євросоюзу, порушує Договір про ЄС та підриває принципи незалежності судочинства.

Раніше Єврокомісія ініціювала процедуру щодо Варшави з метою розслідування можливих порушень у сфері верховенства права. Як пояснили в Єврокомісії, закон Польщі про Верховний суд порушує права суддів у цьому органі та не відповідає зобов’язанням Польщі згідно з Договором про ЄС. У Польщі наполягають, що це рішення Єврокомісії є "політичним", і готові відстоювати своє право на зміни у законодавстві країни в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-