У Німеччині знову заявили, що не відмовляться від

У Німеччині знову заявили, що не відмовляться від "Північного потоку-2"

Укрінформ
Німеччина не має наміру поступатися США, які вимагають союзників по НАТО відмовитися від участі в будівництві "Північного потоку-2" і закуповувати американський скраплений газ.

Про це повідомляє газета Süddeutsche Zeitung, яка цитує главу Федерального об'єднання німецької промисловості BDI Дітера Кемпфа.

За його словами, "через питання надійності поставок газу економіка виступає за другий канал".

Голова BDI розкритикував "втручання третіх країн енергопостачання" Німеччини. Саме держава "вирішує необхідність наявності другого джерела", зазначив Кемпф.

На його думку, низька ціна пропонованого США скрапленого газу "нічого не означає", оскільки його ще необхідно доставити через Атлантику.

Читайте також: Москва обіцяла профінансувати "Північний потік-2" у разі введення санкцій США

На даний момент будівництво "Північного потоку-2" здійснюється міжнародним консорціумом, до якого входять 5 західноєвропейських компаній-партнерів Газпрому, які разом вкладають в будівництво майже 10 млрд євро.

В рамках проекту "Північний потік-2" по дну Балтійського моря прокладуть трубопровід для доставки російського газу в Європу. Потужність газопроводу - 55 млрд куб. м. газу в рік, вартість проекту - €9,5 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-