На Трампа чекає доля Хусейна - президент Ірану

На Трампа чекає доля Хусейна - президент Ірану

Укрінформ
На президента США Дональда Трампа чекає доля іракського диктатора Саддама Хусейна, якщо Вашингтон продовжить нинішню політику щодо Ірану. 

Про це заявив президент Ірану Хасан Рухані в ефірі державного телебачення країни в суботу, повідомляє агентство Reuters.

"Те ж саме станеться з Трампом. Америку спіткає та ж доля, що і Саддама Хусейна", - сказав Рухані.

Глава Ірану, зокрема, наголосив, що Тегеран не відмовиться від ракетної програми під тиском Вашингтона. В ефірі державного іранського телебачення Рухані запевнив, що Іран не буде відмовлятися від засобів оборони, в тому числі й ракет, які так "дратують" американців.

Але він попередив Трампа про наслідки тиску США на Іран, нагадавши йому про події ірано-іракської війни наприкінці 80-х років, в результаті якої Ірак зазнав великих людських та економічних втрат. Також Рухані нагадав Трампу, як був скинутий Хусейн, якого позбавили влади і стратили після вторгнення США в Ірак.

Читайте також: Трамп хоче особисто очолити засідання Радбезу ООН щодо Ірану

Як повідомлялося раніше, президент Ірану Хасан Рухані заявляв, що за певних умов його країна може наважитися на прискорене оволодіння ядерною зброєю, і тоді війна буде неминучою. Зокрема, він заявив, що США не повинні втручатися у внутрішні справи Ірану, мовляв, американцям буде тільки гірше.

У відповідь Трамп попросив Рухані не погрожувати США. “Ніколи, ніколи не погрожуйте США, бо постраждаєте так, як мало хто в історії страждав. Ми більше не та країна, яка терпітиме ваші дурнуваті промови про насилля та смерть. Стережіться!", - написав американський лідер у Twitter. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-