Глави МЗС країн-членів ГУАМ+Японія зустрінуться 24 вересня у Нью-Йорку

Глави МЗС країн-членів ГУАМ+Японія зустрінуться 24 вересня у Нью-Йорку

Укрінформ
В рамках 73-ї сесії Генасамблеї ООН 24 вересня в Нью-Йорку відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн-членів ГУАМ+ Японія.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами 47-го засідання Ради національних координаторів країн-членів ГУАМ у Києві.

"Було обговорено стан підготовки до чергового засідання Ради міністрів закордонних справ ГУАМ та міністерської зустрічі ГУАМ+Японія, що проводитимуться 24 вересня 2018 року в Нью-Йорку", - йдеться у повідомленні.

Учасники засідання також повідомили про підтримку країнами-членами ГУАМ проектів резолюцій Генеральної асамблеї ООН, що виноситимуться Україною на розгляд її 73-ї сесії.

Як поінформували в МЗС, у засіданні взяв участь заступник міністра закордонних справ України, національний координатор України в ГУАМ Василь Боднар.

Читайте також: Країни-члени ГУАМ погодили спільну заяву, яку підпишуть у жовтні

Наступного тижня в Нью-Йорку розпочнуться загальні дебати 73-ї сесії Генасамблеї ООН за участю глав держав та урядів. У заходах планується участь Президента України Петра Порошенка.

Організація за демократію та економічний розвиток ГУАМ — регіональне об'єднання чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджанської Республіки та Республіки Молдова. В основі утворення цієї форми співпраці лежить єдність позицій країн із подібними політичними й економічними зовнішніми орієнтаціями. Організація створена в 1997 р. для протистояння впливу Росії в регіоні й отримала підтримку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-