Документи підозрюваних в отруєнні Скрипалів “ведуть” до спецслужб Росії - ЗМІ

Документи підозрюваних в отруєнні Скрипалів “ведуть” до спецслужб Росії - ЗМІ

Укрінформ
На документах Руслана Боширова та Олександра Петрова - підозрюваних в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля - були позначки, що свідчать про причетність цих людей до спецслужб РФ.

Про це Громадському повідомив шеф-редактор “The Insider-Russia” Роман Доброхотов.

“Найважливіше, напевно, з наших відкриттів це те, що в паспортних даних цих людей ми знайшли позначку, яка вказує на те, що вони є представниками спецслужб. По-перше, ми виявили, що там немає документів, які зазвичай є у звичайній паспортної базі. Тобто по суті у них є тільки їхній фейковий паспорт, всі інші дані закриті з позначкою “СС”, що може означати “Совершенно секретно” або “Спецслужбы”, - розповів Доброхотов.

Також, за його словами, на паспортних документах підозрюваних в отруєнні Скрипалів були написані цифри, які збіглись із номером однієї із будівель Міноборони РФ.

“Є окрема печатка, на якій написано “Сведений не давать” і якийсь міський телефон. Перевіривши цей номер по московській базі, ми виявили, що це номер відносить до Міністерства оборони”, - додав шеф-редактор видання.

Читайте також: The Telegraph: інтерв’ю Петрова і Боширова — це кара за провал операції та “сліди”

Нагадаємо, 20 вересня видання The Insider оприлюднило розслідування, у якому, зокрема, йшлося, що номера паспортів Боширова та Петрова схожі на номер паспорта співробітника ГРУ Едуарда Широкова (справжнє прізвище Шишмаков), якого влада Чорногорії звинувачує у підготовці перевороту в країні.

5 вересня британські прокурори назвали причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян — Олександра Петрова і Руслана Боширова. Британія запевняє — це офіцери розвідки.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що це цивільні громадяни й у їхній біографії «немає нічого кримінального».

Згодом російський телеканал Russia Today опублікував інтерв'ю з двома чоловіками, що назвалися Олександром Петровим і Русланом Бошировим. Люди з такими іменами підозрюються британським слідством в отруєнні екс-співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у місті Солсбері, в березні 2018 року.

Раніше російське видання «Новая газета» заявило, що номер телефону з документів Олександра Петрова, одного з двох підозрюваних в отруєнні екс-співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля, майже збігається з номерами телефонів декількох підрозділів Міноборони РФ.

Журналісти подзвонили за номером із документів підозрюваного в отруєнні Скрипалів Олександра Петрова — слухавку взяли в Міноборони РФ.

Фото: кадр RT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-