Французький суд наказав Ле Пен пройти психіатричне обстеження

Французький суд наказав Ле Пен пройти психіатричне обстеження

Укрінформ
Французький суд наказав лідерові партії "Національне об'єднання" (колишній "Національний фронт") Марін Ле Пен у найкоротші строки пройти психіатричне обстеження.

Таке рішення пов'язане зі справою про публікацію у Twitter-акаунті політика фотографій вбивства бойовиками ІДІЛ кількох заручників, повідомляє RFI.

"Психіатрична експертиза має встановити, чи в змозі Марін Ле Пен адекватно розуміти сказане, відповідати на запитання і чи був її вчинок викликаний якимись біографічними фактами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, йдеться про пост від 16 грудня 2015 року. Публікація Ле Пен була відповіддю на слова журналіста BFM TV Жан-Жака Бурдена, який порівняв "Національний фронт" з "Ісламською державою".

Твіт з фотографіями політик супроводжувала підписом "Ось це ІДІЛ!".

Публікація викликала у французькому суспільстві полеміку, і політик була змушена її видалити. У листопаді 2017 року Національні збори Франції ухвалили рішення позбавити Марін Ле Пен депутатської недоторканності у зв'язку зі спірною публікацією.

Читайте також: Марін Ле Пен зобов'язали повернути Європарламенту €300 тисяч

Стосовно Ле Пен було почато розслідування, її звинуватили у поширенні фотографій зі сценами насильства. Можливий запобіжний захід — ув'язнення строком до трьох років і штраф у розмірі 75 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-