Кім Чен Ин хоче вдруге зустрітися з Трампом

Кім Чен Ин хоче вдруге зустрітися з Трампом

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хотів би провести другий саміт із президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на президента Південної Кореї Мун Чже Іна.

"У четвер президент Південної Кореї Мун Чже Ін після триденного візиту до Північної Кореї повідомив, що Кім Чен Ин скоро хоче провести другий саміт із президентом США Дональдом Трампом", - йдеться у повідомленні.

За словами Муна, такий саміт може стати справжнім проривом у перемовинах щодо денуклеаризації на Корейському півострові.

Раніше, попри вимогу Північної Кореї, адміністрація Трампа не схотіла підписувати мирову декларацію, тому що таким чином у країни могли з'явитися аргументи для пом'якшення санкцій проти КНДР та зменшення американської військової присутності у Південній Кореї.

Як відомо, з 18 по 20 вересня у Пхеньяні пройшов триденний міжкорейський саміт, основними питаннями якого є припинення ядерної програми КНДР і врегулювання конфлікту між країнами.

Читайте також: Трамп каже, що відносини США з КНДР "заспокоїлись"

Перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР пройшли в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом у квітні і травні 2018 року. 27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також щодо офіційного закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-