Мін'юст і ФБР не хочуть розкривати всі деталі

Мін'юст і ФБР не хочуть розкривати всі деталі "російської справи" - Bloomberg

Укрінформ
Попри вимогу президента США Дональда Трампа оприлюднити інформацію про результати розслідування щодо втручання РФ у вибори в США в 2016 році, частина документів все ж таки може залишитись під грифом "секретно".

Про це інформує Bloomberg із посиланням на трьох співрозмовників, обізнаних зі справою.

"Президент Дональд Трамп вимагає негайного розсекречення чутливих даних про розслідування російського втручання (у вибори США - ред.), проте очікується, що задіяні в розслідуванні відомства запропонують, аби частина даних залишилася засекреченою", - йдеться у повідомленні.

За словами джерел, очікується, що Міністерство юстиції США та ФБР нададуть відповідні документи зі своїми пропозиціями щодо редагування даних до Управління директора з нацрозвідки, де всі матеріали будуть об'єднані та передані до Білого дому.

Як повідомили співрозмовники, нині у всіх трьох відомствах методично перевіряють документи, однак не можуть повідомити, коли конкретно вони завершать перегляд матеріалів.

Зазначається, що попри бажання американських правоохоронних відомств зберегти секретні джерела та методологію щодо отримання інформації у поточному розслідуванні про російське втручання, це може призвести до прямого конфлікту з самим Трампом, адже він, як президент, має право самостійно розсекречувати матеріали попри рішення американських відомств.

Читайте також: Втручання Росії у вибори: У США розсекретять частину документів

Як повідомляє Bloomberg, критики останнього рішення Трампа, зокрема конгресмени-демократи, стверджують, що президент перейшов межу, наказавши оприлюднити документи, щоб підірвати розслідування щодо втручання Росії у вибори США в 2016 році, в якому він є ключовою фігурою.

Раніше Білий дім оприлюднив заяву, в якій перелічено матеріали справи про російське втручання, які Трамп негайно хоче розсекретити, адже, на думку президента, вся ця справа розпочалася через антитрампівські упередження задовго до того, як Роберт Мюллер був призначений спецпрокурором у цій справі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-