У Швеції посадили російського капітана за нетверезе керування судном

У Швеції посадили російського капітана за нетверезе керування судном

Укрінформ
Російський капітан вантажного судна BBC Lagos проведе чотири місяці за гратами, після того як його у серпні було затримано за керування кораблем у стані алкогольного сп'яніння.

Про це повідомляє The Local.

"Російського капітана, який посадив на мілину судно біля Гельсінборга, що на півдні Швеції, і потім ще спробував сховати пляшку віскі, ув'язнили на чотири місяці за перебування в нетверезому стані в морі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Local, вантажне судно BBC Lagos прямувало до Литви з іспанського Лас-Пальмаса, але сіло на мілину біля Гельсінборга. Перед цим шведська берегова охорона й кілька інших суден намагалися попередити моряків корабля. Проте їхні спроби були марними. 

За інформацією видання, коли співробітники берегової охорони піднялися на борт судна, то помітили, що 53-річний капітан із Росії поводився так, ніби перебував у стані алкогольного сп'яніння, та спробував сховати пляшку віскі.

Читайте також: Росія не має права оглядати іноземні судна в Азовському морі — дипломат

Згідно з даними поліції, у крові чоловіка було 2,76 проміле алкоголю, тоді як у Швеції дозволена кількість алкоголю під час керування транспортним засобом на морі становить лише 0,2 проміле.      

Як повідомлялося, 5 серпня біля узбережжя Швеції сіло на мілину вантажне судно BBC Lagos, яким керував нетверезий капітан із Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-