ЄС готовий поліпшити свою пропозицію Британії щодо ірландського кордону

ЄС готовий поліпшити свою пропозицію Британії щодо ірландського кордону

Укрінформ
Європейський Союз готовий поліпшити свою пропозицію Великій Британії щодо ірландського кордону.

Про це заявив головний перемовник ЄС у справах Brexit Мішель Барньє, повідомляє BBC.

«ЄС готовий поліпшити свою пропозицію щодо ірландського кордону», - сказав Барньє, зазначивши, що переговори про Brexit наближаються до «моменту істини».

Барньє заявив, що офіційні особи ЄС і Великої Британії можуть працювати разом, щоб знайти місця для проведення технічних перевірок товарів, які надходять з Великої Британії до Північної Ірландії, на майданчиках, розташованих далеко від портів і аеропортів.

Європейські чиновники вважають, що такі перевірки можуть проводитися посадовцями Британії або ЄС, або інспекторами охорони здоров'я, а не митниками. Це, як вони стверджують, могло б «дедраматизувати» проблему кордону.

Читайте також: Brexit без угоди призведе до великих втрат для британської економіки - МВФ

Як відомо, Велика Британія має вийти з ЄС 29 березня 2019 року. Минулого тижня британський міністр у справах Brexit Домінік Рааб заявив, що Велика Британія і Євросоюз наближаються до укладення договору про умови виходу країни з блоку.

Після "Brexit" кордон між Північною Ірландією та Республікою Ірландія становитиме 310 миль, і це стане кордоном Великої Британії з ЄС. На сьогодні тисячі людей перетинають кордон кожного дня для роботи та постачання товарів до обох країн, такі як харчі та ліки.

Фото: PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-