Австралійські фермери перевіряють полуниці металодетекторами

Австралійські фермери перевіряють полуниці металодетекторами

Укрінформ
Асоціація виробників полуниці Австралії посилила перевірку продукції після того, як в кількох партіях полуниці знайшли швейні голки, заховані всередині ягід.

Про це повідомляє ВВС.

"З 9 вересня у Австралії в декількох партіях фруктів і ягід почали знаходити швейні голки, заховані всередині полуниць. Перші випадки сталися в штаті Квінсленд: скарга надійшла від місцевого жителя, який проковтнув плід і опинився в лікарні", - йдеться у повідомленні.

Інші два випадки з захованими голками сталися 17 вересня. Жителі штатів Вікторія і Новий південний Уельс знайшли гострі предмети знайшли прямо в супермаркеті, коли перевіряли ягоди заради безпеки.

Читайте також: Австралія зробила ще один крок до масштабної угоди про торгівлю

Поліція з'ясувала, що під підозрою знаходяться поставки фруктів від семи виробників зі всієї Австралії. Вони постачають фермерські продукти в більшість супермаркетів країни, тому попередження розіслали жителям всіх шести штатів.

Влада Квінсленда обіцяє заплатити 100 тисяч австралійських доларів (майже 72 тисяч американських) тому, хто повідомить якусь інформацію про інцидент. Представники поліції називали ці злочини "бездушними" і додали, що злочинцю загрожує до 10 років в'язниці.

Як наслідок, більшість супермаркетів Австралії відмовилися від продажу полуниці. Гіпермаркети в Новій Зеландії перестали продавати австралійську полуницю.

Нагадаємо: Квінсленд вважається одним із найбільших у світі виробників полуниці. Сумарно вона приносить до 130 мільйонів австралійських доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-