Верзілова доставили в Берлін літаком Cinema for Peace

Верзілова доставили в Берлін літаком Cinema for Peace

Укрінформ
Петро Верзілов, активіст російської протестної групи Pussy Riot, що проходить в Берліні курс лікування у зв'язку з симптомами отруєння, був доставлений в німецьку столицю літаком фонду Cinema for Peace.

Про це повідомили у фонді, штаб-квартира якого знаходиться в Берліні, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«У минулу суботу, на прохання його сім'ї, Cinema for Peace надав літак швидкої допомоги, щоб перевезти його з Москви до Берліна, де він зміг отримати медичну допомогу фахівців», - повідомили у фонді.

Читайте також: Канада обіцяє відреагувати на отруєння Верзілова

Лікарі прийшли до того ж висновку, що і засновниця Pussy Riot Надія Толоконнікова: молодий чоловік, ймовірно, помер би, якби його подруга Вероніка не знайшла його у момент, коли той не міг більше ходити і дихати.

У берлінській клініці Верзілов йде на поправку, його життю вже ніщо не загрожує.

Читайте також: Німецькі лікарі припускають, що Верзілова отруїли

Як повідомлялося, учасник панк-групи Pussy Riot і видавець інтернет-видання «Медіазона», присвяченого захисту прав затриманих, підслідних і ув’язнених у Росії, Петро Верзілов потрапив до реанімації у тяжкому стані ввечері 11 вересня. Він почав втрачати зір, здатність говорити і пересуватися. Це сталося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа відносно його цивільної дружини Вероніки Нікульшиної.

Лікарі виключили інсульт, але припустили, що він міг отруїтися або був отруєний холінолітиками. Нікульшина заявила, що Верзілов не приймав ніяких ліків або наркотичних речовин.

Минулої суботи увечері Верзілов був доставлений для лікування до Берліна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-