Українці Канади закликали допомогти визволити політичних бранців Кремля

Українці Канади закликали допомогти визволити політичних бранців Кремля

Укрінформ
Українська громада Канади закликає членів федерального парламенту Канади домогтися звільнення політичних в’язнів Кремля.

Про це йдеться у листі Конгресу українців Канади, надісланому усім членам парламенту Канади перед початком нової сесії.

“Ми просимо вас підтримати вимогу до Росії негайно звільнити українських політичних в’язнів. Ми також закликаємо підтримати негайне застосування Канадою акту Магнітського проти російських посадовців, відповідальних за грубі порушення прав людини”, - стверджується у документі, копія якого є у розпорядженні Укрінформу.

Читайте також: Україна закликає ООН посилити тиск на Москву задля звільнення політв'язнів

КУК нагадує, що з часу ухвалення акту Магнітського у жовтні минулого року, “уряд Канади не вжив заходів проти російських чиновників, відповідальних за незаконне ув’язнення громадян України”.

“Тривала бездіяльність уряду Канади стосовно цього питання викликає все більше занепокоєння 1.3 млн української громади. КУК неодноразово порушував цю тему під час спілкування із канадськими посадовцями”, - зауважили у Конгресі.

Читайте також: Питання Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН – Єльченко

У Конгресі звернули увагу депутатів, що українські політичні в’язні зазнають серйозних порушень прав людини. “Дізнатися імена російських посадовців, відповідальних за це, дуже легко”, - зазначили в українській організації.

“Канада, яка прагне зайняти лідерську позицію у підтримці прав людини по всьому світу, повинна негайно вжити заходи проти росіян, відповідальних за ці ув’язнення”, - підсумовується у листі.

Як відомо, Конгрес українців Канади – організація, яка об’єднує під своїм дахом усі українські громадські організації Канади. Заснована в 1940 році у Вінніпезі, нині вона складається із шести провінційних рад та 34 відділів у містах всієї Канади.

Так званий “акт Магнітського” дозволяє Канаді накладати санкції на чиновників-корупціонерів та порушників прав людини, незалежно від їх громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-