Кім Чен Ин з дружиною зустріли президента Південної Кореї у Пхеньяні

Кім Чен Ин з дружиною зустріли президента Південної Кореї у Пхеньяні

Укрінформ
У Пхеньяні стартував третій міжкорейський саміт, у рамках якого проведуть зустріч президент Південної Кореї Мун Чже Ін і лідер КНДР Кім Чен Ин.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У вівторок, 18 вересня, Кім Чен Ин і його дружина зустріли президентське подружжя з Сеула в аеропорту. Це перший візит південнокорейського лідера до Північної Кореї за останні 11 років", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що з аеропорту лідери двох країн в одному автомобілі прибули до резиденції для почесних гостей "Пекхвавон" у столиці.

На порядку денному міжкорейського саміту, який триватиме протягом трьох днів, - припинення ядерної програми КНДР і врегулювання конфлікту між двома країнами. Крім того, Мун Чже Ін має намір сприяти продовженню переговорів північнокорейського керівництва й Вашингтона.

Читайте також: Штати звинуватили Росію у сприянні доступу КНДР до хімзброї

Як повідомлялося, перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР відбулися в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом у квітні й травні 2018 року.

27 квітня, під час міжкорейської зустрічі на найвищому рівні у прикордонному селі Пханмунджом, лідери двох Корей домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також про офіційне закінчення стану війни, в якому обидві країни перебувають від початку 1950-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-