Біля узбережжя Сирії зник російський літак-розвідник

Біля узбережжя Сирії зник російський літак-розвідник

Укрінформ
Літак Іл-20 Міністерства оборони Росії, на борту якого перебували 14 військовослужбовців, зник над Середземним морем в 35 кілометрах від узбережжя Сирії пізно ввечері 17 вересня.

Про це повідомляє Meduza.

"Відмітка Іл-20 на радарах управління авіацією зникла в ході атаки чотирьох ізраїльських літаків F-16 по сирійських об'єктах в провінції Латакія", - уточнили у Міноборони РФ.

Читайте також: У Асада повідомили про удари по об’єктах урядових сил

Приблизно в цей же час були зафіксовані пуски ракет з французького фрегата "Овернь", що перебуває в тому ж районі.

"Командування авіабази "Хмеймім" організувало пошуково-рятувальну операцію... На борту літака знаходилися 14 військовослужбовців. Їх доля невідома", - зазначає видання.

Нагадаємо: Іл-20 - літак радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби. Створено на базі літака Іл-18.

У понеділок сірійське державне агентство "САНА" повідомило, що сили ППО Сирії збили кілька ракет, випущених по провінції Латакія. Удару зазнали промислові об'єкти.

Читайте також: Дамаск повідомив про обстріл з боку Ізраїлю

Пізніше "САНА" уточнило, що обстріл сирійської території був здійснений з боку моря. Мішені розташовувалися в місті Латакія - адміністративному центрі однойменної провінції.

Сирійські державні ЗМІ відзначають, що спочатку надійшли повідомлення про вибухи на території дослідного інституту, що займається промисловими технологіями. Потім приблизно через півгодини системи ППО перехопили кілька ракет, які летіли з боку Середземного моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-