Біля берегів Туреччини затримано 85 нелегалів

Біля берегів Туреччини затримано 85 нелегалів

Укрінформ
Турецька берегова охорона затримала 85 нелегальних мігрантів, які намагалися морем дістатися до грецького острова Лесбос.

Про це повідомляє TRT Haber.

«85 мігрантів, які намагалися на гумових човнах переправитися на острів Лесбос, були затримані в провінції Чанаккале в акваторії міста Айваджик під час патрулювання», - повідомила берегова охорона.

Зазначається, що на одному човні було 58 мігрантів з Афганістану, включаючи жінок та дітей, на іншому – 27 біженців із Пакистану й Афганістану.

Затриманих спочатку направили до поліцейського відділку в населеному пункті Кючюккую, пізніше – до міграційного центру в Айваджику.

Читайте також: У Німеччині двоє чоловіків напали на біженців-підлітків

За останні роки тисячі мігрантів вже спробували перетнути Егейське море, аби дістатися Греції й продовжити свій шлях до Північної та Західної Європи. Згідно з угодою між Європейським Союзом та Туреччиною від 20 березня 2016 року Греція може повертати "нелегальних мігрантів" до Туреччини, натомість, серед країн-членів ЄС, будуть розселені сирійські біженці з Туреччини. При цьому в Туреччині неодноразово заявляли, що ЄС не виконує взяті на себе зобов’язання в повному обсязі. 

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-