Президент Фінляндії: вступивши в НАТО, наживемо ворогів в особі Росії

Президент Фінляндії: вступивши в НАТО, наживемо ворогів в особі Росії

Укрінформ
Президент Фінляндії Саулі Нійністе вважає, що питання членства його країни в північноатлантичному альянсі хоча і є потенційною можливістю, в даний час на порядку денному не стоїть. Причина – небажання мати Росію як ворога.

У цьому він зізнався в інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung напередодні візиту в країну федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера.

"Росіяни абсолютно чітко дали зрозуміти, що зараз, дивлячись через кордон, вони бачать фінів, але якщо б ми були в НАТО, то вони бачили б ворогів. Це їхня позиція", – заявив фінський президент.

«Ми не можемо змінити географію, Ми – сусіди, у нас 1300 кілометрів спільного кордону. Це приблизно стільки ж, скільки з іншими країнами ЄС і НАТО разом узяті», - пояснив фінський керівник бажання мати «функціональні» відносини з Москвою.

Читайте також: Польща у ПАРЄ вимагатиме від Росії повернути уламки літака Качинського

Говорячи про президента РФ, Нійністе запевнив, що «добре з ним ладнає» і може обговорювати відкрито навіть «дуже чутливі» питання. Але при цьому зауважив: «Зустрічаючись Путіним, треба бути дуже обережним. Він завжди добре підготовлений, дуже добре».

Два керівника зустрічалися минулого літа двічі: під час саміту РФ-США в Гельсінкі в липні і в Сочі в серпні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-