Упродовж п'яти років Лондон може переглянути рішення про Brexit — екс-прем’єр Британії

Упродовж п'яти років Лондон може переглянути рішення про Brexit — екс-прем’єр Британії

Укрінформ
Протягом п'яти років Великобританія може переглянути своє рішення про вихід з ЄС.

Такий прогноз зробив екс-прем'єр Сполученого Королівства Тоні Блер, виступаючи на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

"Не хочу дискутувати щодо величезних викликів, які стоять перед Європою. Маємо виклик міграції, з яким не дуже вдається впоратися. Так, є структурні та політичні виклики Єврозони. Але я зроблю один прогноз, а через п’ять років побачимо, чи я помилився: Європа виживе, Європа буде процвітати і Британія скасує своє рішення про Brexit", - сказав він.

Тоні Блер нагадав, що після Другої світової війни Європа об’єднувалася заради підтримання миру, проте перебування в ЄС дає також інші значні переваги.

"Основною підставою для об’єднання Європи після Другої світової війни був мир. Ми мали 60 років миру – це дуже серйозне досягнення … Але головна мета існування Європи сьогодні – бути потужними. В середині цього століття матимемо трьох гігантів – Америку, Китай та, напевне, Індію. Вони будуть настільки більшими за інші країни, що країнам середнього розміру як Німеччина чи Франція доведеться стояти разом, щоб їм нічого не нав’язували. Зараз мета – не просто мир, а ще й потужність, влада", - додав екс-прем'єр.

Читайте також: Лондон та Брюссель наближаються до угоди щодо Brexit

Блер погодився, що ЄС потребує реформування, проте, на його думку, це не достатня причина для виходу з об’єднання.

"Країни, у яких однакові демократичні цінності, мають стояти разом. Звичайно, Brexit – це великий негатив для Європи, виходить великий політичний і економічний гравець. Звичайно будуть виклики. Але я не маю жодних сумнівів, що Європа буде кращою, якщо Британія залишиться з нею, а Британія стане кращою, коли при повторному голосуванні ми всі вирішимо повернутися до Європи", - підсумував він.

Фото: YES, фотографи Сергій Іллін, Олександр Індичий та Олександр Пілюгін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-