Лавров звинуватив Лондон у спробах

Лавров звинуватив Лондон у спробах "ошельмувати Росію"

Укрінформ
У Берліні представлені Лондоном докази причетності Росії до отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля не викликають сумнівів, проте Москва наполягає на голослівності стверджень британської сторони.

Позиції своїх країн глави МЗС ФРН і РФ Хайко Маас і Сергій Лавров ще раз висловили на прес-конференції у Берліні в п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас немає підстав і причин сумніватися в інформації, отриманій від британських колег", - сказав Маас.

За його словами, Німеччина зацікавлена в тому, щоб питання було остаточно прояснене. Він додав, що ФРН знаходиться у тісному контакті з британськими колегами щодо цього питання.

А російський міністр укотре заявив, що у британської сторони "немає жодних фактів, які можна було переконливо обговорювати".

При цьому Лавров звинуватив Лондон у спробах "ошельмувати Росію" і налаштувати проти неї своїх союзників.

Читайте також: У Британії порівняли брехню росіян щодо Солсбері з вторгненням на Донбас

Як повідомлялося, колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов є офіцерами ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-