Справа Скрипалів: єпископ Солсберійський не вірить, що підозрювані відвідували собор

Справа Скрипалів: єпископ Солсберійський не вірить, що підозрювані відвідували собор

Укрінформ
Єпископ Солсберійський Ніколас Хольтем cумнівається у тому, що підозрювані в отруєнні Скрипалів росіяни Александр Петров і Руслан Боширов відвідували собор у Солсбері.

Про це він заявив в ефірі BBC Radio 4, повідомляє видання The Telegraph.

"Це все не здається правдоподібним, чи не так?" - наголосив єпископ, коментуючи інтерв'ю росіян прокремлівському телеканалу RT.

Відповідаючи на запитання, чи є записи з камер спостереження, які б довели відвідування собору росіянами, єпископ зазначив: "У нас немає жодних даних, які б дозволили пов'язати їх із собором. Думаю, в інших таких даних теж немає. Немає жодного способу довести це".

"Шкода, що вони не затрималися в місті на довше, щоб оглянути собор і побачити будівлю, яка призначена для Господньої любові і в якій возносяться регулярні молитви для піднесення наших сердець. Тут є найвищий шпиль і зберігається копія Великої хартії вольностей, що стосується верховенства права. Здається, вони не бачили нічого з цього, чи не так?" - сказав єпископ.

Читайте також: Залягти на дно в Солсбері: соцмережі висміяли інтерв'ю підозрюваних у справі Скрипалів

Як повідомлялося, 5 вересня прокуратура Британії назвала імена двох підозрюваних у спробі замаху на Сергія і Юлію Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Терези Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов - є офіцерами ГРУ.

Згодом вони дали інтерв'ю пропагандистському телеканалу RT. Чоловіки підтвердили справжність своїх імен і те, що саме вони на відеозаписах камер спостереження. Проте, за їхніми словами, вони приїхали у Велику Британію виключно з туристичною метою - подивитися на "знаменитий на всю Європу" собор у Солсбері з 123-метровим шпилем.

В уряді Великої Британії назвали це інтерв'ю "брехнею і заплутуванням слідів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-