США обіцяють Росії жорсткіші санкціїї через Солсбері

США обіцяють Росії жорсткіші санкціїї через Солсбері

Укрінформ
Сполучені Штати працюють над другим, більш жорстким, пакетом санкцій проти Росії, які будуть запроваджені в листопаді через отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Про це у четвер у Конгресі повідомила помічниця державного секретаря США з економічних й ділових питань Маніша Сінгх, передає Bloomberg.

"Ми плануємо запровадити дуже жорсткий другий пакет санкцій (проти РФ - ред.)", - сказала вона.

За словами Сінгх, до нового пакету будуть включені банківські санкції, заборона на поставки оборонної продукції та фінансової допомоги.

Вона додала, що санкції будуть запроваджені у відповідь на відмову російської влади надати доступ інспекторам на хімічні об'єкти та передати США "верифіковане підтвердження" того, що країна знову не використовуватиме заборонену хімічну зброю.

Читайте також: У Британії порівняли брехню росіян щодо Солсбері з вторгненням на Донбас

Як повідомлялося, 27 серпня вступив у силу перший раунд американських санкції проти РФ у справі про отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Другий етап передбачає посилення обмежень, якщо Росія впродовж 90 днів не виконає низку вимог щодо хімічної і бактеріологічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-