Палестина готова припинити співпрацю зі США

Палестина готова припинити співпрацю зі США

Укрінформ
Організація визволення Палестини (ОВП) обмірковує можливість повного припинення співпраці з США.

Про це заявила представниця ООП Ханан Ашраві, пише DW.

Такий крок обговорять учасники найближчого засідання Центральної ради організації, додала Ашраві.

Влада США скоротила обсяг фінансової допомоги Палестинській автономії на 2018 рік приблизно на 500 млн доларів. 10 вересня США вирішили закрити представництво ООП у Вашингтоні. За словами офіційного представника Держдепартаменту Гізер Науерт, "керівництво ООП засудило американський план мирного врегулювання і відмовилося підтримати зусилля адміністрації США, спрямовані на досягнення миру між палестинцями та ізраїльтянами.

Генеральний секретар виконкому ОВП Саїб Ерекат розцінив закриття офісу організації як "небезпечну ескалацію" і назвав політику Білого дому "колективним покаранням" палестинського народу. США безпосередньо перейняли всі позиції ізраїльського уряду, наголосила Ашраві, назвавши його "найбільш радикальним" і "найбільш непоступливим" в історії Ізраїлю.

Читайте також: Штати “згортають” офіс палестинського представника у Вашингтоні

Нагадаємо, у грудні 2017 року Дональд Трамп заявив, що США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю, і оголосив про перенесення посольства з Тель-Авіва. Цей крок викликав різку критику у представників Палестинської автономії, які вважають Східний Єрусалим столицею їхньої майбутнього держави. Глава автономії Махмуд Аббас оголосив про заморожування офіційних контактів з США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-