Маас розповів, про що має намір говорити з Лавровим

Маас розповів, про що має намір говорити з Лавровим

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас на майбутній зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим говоритиме про неприпустимість нової гуманітарної катастрофи в Сирії.

Про це він заявив в ході дебатів у бундестазі в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У п'ятницю тут буде російський міністр закордонних справ. Я скажу йому, що ми також очікуємо, що Росія усвідомлює свою відповідальність і не допустить гуманітарної катастрофи в Ідлібі та інших місцях у Сирії", - сказав Маас.

За його словами, це ж він сказав минулого тижня глави турецького МЗС у ході свого візиту в Анкару.

Німеччина у форматі "малої групи" разом з американцями, французами, англійцями, саудитами і йорданцями - вже кілька місяців намагається шукати політичне рішення. Як запевнив Маас, ФРН готова взяти на себе гуманітарну відповідальність у Сирії, але брати участь у відновленні країни буде лише в тому разі, якщо там ітиме політичний процес, а не заради підтримання легітимності президента Асада.

Того ж дня офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт заявив, що Росія і Іран як сторони конфлікту "несуть особливу відповідальність".

"Росія має вплив на сирійський режим, необхідно утримати цей режим від ескалації, не допустити гуманітарної катастрофи", - сказав прес-секретар канцлера.

Він висловив жаль із приводу того, що зустріч "деяких акторів, задіяних у громадянській війні в Сирії, не привела до досягнення угоди і припинення вогню".

Читайте також: Лавров їде на зустріч з Маасом — говоритимуть про Україну

Як відомо, проти перемир'я в Ідлібі висловився президент РФ Володимир Путін.

Канцлер Ангела Меркель, виступаючи в бундестазі в середу, підкреслила, що Берлін прагне досягнення політичного рішення, але якщо дійде до застосування режимом Асада хімічної зброї в Ідлібі, то Німеччина не залишить цього непоміченим.

В останні дні у Німеччині триває дискусія про можливу участь бундесверу в операції в Ідлібі разом з партнерами – США, Великобританією і Францією. Але для цього необхідний мандат парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-