Протести в Румунії: Держсекретар заявив, що зовнішнього втручання не було

Протести в Румунії: Держсекретар заявив, що зовнішнього втручання не було

Укрінформ
Державний секретар МВС Румунії Георге Нуку спростував інформацію про те, що багатотисячні антиурядові акції протесту, які відбулись 10 серпня у Бухаресті, були організовані зовнішніми силами.

Про це він заявив після дачі показань у Генеральній прокуратурі Румунії, яка розслідує справу про правомірність застосування сили представниками жандармерії під час акцій протесту діаспори, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Міністерство внутрішніх справ Румунії не має інформації про втручання зовнішніх сил на організацію акцій протесту», - заявив Нуку.

Читайте також: У Румунії від лихоманки Західного Нілу померли вже 17 осіб

Кількома днями раніше лідер Соціал-демократичної партії Румунії, голова Нижньої палати парламенту – Камери депутатів Лівіу Драгня заявив, що протести 10 серпня були спробою урядового перевороту, а самі акції - організовані за допомогою зовнішніх сил.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня в Бухаресті відбувся антиурядовий мітинг, в якому взяли участь понад 100 тисяч осіб. В результаті зіткнень між маніфестантами і силами правопорядку постраждали понад 400 осіб, у тому числі представники жандармерії і поліції.

Читайте також: Кількість постраждалих під час протестів у Румунії зросла до 440

Один з учасників маніфестацій пізніше помер через отруєння сльозогінним газом, за допомогою якого поліція намагалася розігнати протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-