Комісія ПАРЄ закликає Раду Європи прийняти аналоги

Комісія ПАРЄ закликає Раду Європи прийняти аналоги "закону Магнітського"

Укрінформ
Юридична комісія Парламентської асамблеї Ради Європи закликає країни РЄ прийняти аналоги "акту Магнітського".

Про це йдеться у заяві комісії, опублікованій у понеділок, 10 вересня, пише DW.

Проект резолюції комісії передбачає заборону на видачу віз і заморожування банківських рахунків щодо осіб, особисто відповідальних за грубі порушення прав людини.

Такі акти є "чудовими інструментами для боротьби з безкарністю", заявив британський парламентарій Дональд Андерсон, доповідь якого стала основою проекту. За його словами, поява таких норм матиме стримуючий вплив на потенційних порушників прав людини, які відчувають себе захищеними від відповідальності у власних країнах, але бажають пожинати плоди своїх злодіянь за кордоном".

Читайте також: Канадських депутатів закликають допомогти звільнити Сенцова

"Список Магнітського" був розроблений у 2012 році в Вашингтоні. Акт визначав коло фігурантів, причетних до загибелі в СІЗО юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського і вводив візові та фінансові санкції щодо низки російських чиновників. У чорний список Вашингтон вніс осіб, відповідальних за позасудові розправи, тортури та інші грубі порушення прав людини.

Аналоги цієї норми були схвалені в Естонії, Канаді, Литві та Латвії - 2018. У Британії в 2017 році була прийнята перша частина "акту Магнітського". Вона стосується заморожування активів тих, хто, на думку Лондона, причетний до грубих порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-