П'ять країн ЄС закликають Ізраїль не чіпати бедуїнське поселення

П'ять країн ЄС закликають Ізраїль не чіпати бедуїнське поселення

Заява
Укрінформ
Уряди п'яти держав ЄС звернулися до Ізраїлю із закликом не втілювати в життя рішення Верховного суду країни зі знесення поселення Хан аль-Ахмар.

Про це йдеться в спільній заяві Великої Британії, Німеччини, Італії, Іспанії і Франції, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Разом з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні ми повторюємо наш заклик до уряду Ізраїлю відмовитися від планів знищити поселення, включаючи школу, і переселити її жителів", - йдеться у заяві.

Наслідки такого кроку будуть дуже серйозними як для населення, так і для пошуку врегулювання близькосхідного конфлікту на основі принципу двох держав, наголошують підписанти.

У заяві наголошується, що Хан аль-Ахмар знаходиться в чутливій "зоні С" і має стратегічне значення.

Читайте також: США відмовили палестинським біженцям у фінансовій підтримці

Нагадаємо, що Верховний суд Ізраїлю минулої п'ятниці відхилив апеляції проти знесення бедуїнського поселення на окупованому Західному березі Йордану. Влада країни посилається на те, що халупи були побудовані незаконно. Доля Хан аль-Ахмар з населенням близько 180 осіб, що знаходиться між двома єврейськими поселеннями в 8 км на схід від Єрусалиму, викликає заклопотаність у міжнародної спільноти. ООН, зокрема, закликала Тель-Авів дозволити бедуїнам залишатися на їхній землі.

Фото: AFP / Ahmad Gharabli 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-