Фейгін поскаржиться

Фейгін поскаржиться "друзям на Заході" на знищення адвокатури у РФ

Укрінформ
Російський юрист Марк Фейгін подав у Московський міський суд апеляційну скаргу на рішення Хамовничеського районного суду, яким відмовили йому в позові до Адвокатської палати міста Москви у зв'язку з позбавленням його статусу адвоката.

Про це захисник написав у Facebook, виклавши оригінал апеляції.

«Подав апеляційну скаргу на рішення Хамовничеського районного суду, що відмовив у моїх позовних вимогах до Адвокатської палати міста Москви, яка незаконно припинила мій адвокатський статус», - пише Фейгін.

Він також уточнив, що «відповідальні за знищення інституту адвокатури в Росії будуть внесені до списків санкцій, які готує Форум вільної Росії для передачі друзям на Заході».

Раніше Фейгін заявляв, що після відмови в апеляції і проходженні всіх інстанцій у російських судах він перенесе розгляд цього питання в ЄСПЛ. При цьому він апелюватиме до статті 40 Європейської конвенції про пріоритетний розгляд справи, щоб вирішення питання не затягнулося надовго. Фейгін оцінює свої шанси на виграш справи в ЄСПЛ як високі.

Читайте також: У Москві почався суд про позбавлення Фейгіна статусу адвоката

Як повідомлялося, російського юриста Фейгіна, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, 24 квітня на раді Адвокатської палати Москви позбавили статусу адвоката. 14 травня Фейгін повідомив, що подав у Хамовничеський суд Москви позов на Адвокатську палату Москви. Засідання в Хамовничеському суді Москви проходили 5 і 31 липня.

Після позбавлення статусу до процесу у справі незаконно затриманого у РФ українського журналіста Романа Сущенка він допущений як громадський захисник.

17 серпня Фейгін повідомив, що Хамовничеський суд Москви, як він і припускав раніше, відмовив йому в апеляції на рішення Адвокатської палати Москви про позбавлення його статусу адвоката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-